Recept na Dango
Ahojky...tuhle japonskou pochoutku zná snad každý kdo se alespoň chvíli koukal na anime...Dango existuje mnoho druhů...sladké, slané, pálivé, masové...
Našla jsem na youtube video jak se připravuje Mitarashi dango, čili dango se sójovou omáčkou...
Video je v angličtině..ale pochopíte to snad ikdyby tam nemluvili... Ale pro jistotu dávám suroviny v překladu do češtiny...(ale nechávám japonské znaky...)
Suroviny
: 200g Rížové moukyの上新粉
: 200ml Horké vody 60C のお湯
Mitarashi omáčka
: 100ml vody 水
: 2.5 tbsp sojové omáčky しょうゆ
: 70g cukru 砂糖
: 1 tbsp kukuřičného škrobu 片栗粉
PS. Podle zkušeností mých přátel se může použít škrob bramborový místo kukuřičného
Idadakimasu!
Yazura